Illustrativt billede af forside til Lysbringeren, den første bog i serien Blodets Bog.Maleriet, som forsideillustrationen bygger på.

Læs den første bog i serien Blodets Bog

Køb den hos boghandlerne - fx hos www.saxo.com (affiliate link)

Find den som en del af dit bogabonnement - fx hos Mofibo eller Bookmate

Lysbringeren er et eventyr indenfor genren magisk realisme. Den tager sit afsæt i nutidens Danmark i en tid, hvor den moderne inkvisition næsten har fået udryddet alle magikere.

Adrian er ikke en typisk teenager. Han plages af mærkelige og tit ret uhyggelige drømme, der ofte har foruroligende mange fællestræk med ting, som er sket i virkeligheden. Sammen med sin barndomsveninde forsøger han at analysere og forstå disse drømme, men det viser sig imidlertid, at drømmene er ikke den eneste ’unaturlige’ evne, Adrian er i besiddelse af – og ved et frygteligt uheld ender han med at slå selvsamme barndomsveninde ihjel.

Hendes død bliver startskuddet til en serie af begivenheder, der får ham trukket ud af hans trygge tilværelse og åbner hans øjne for, at der foregår meget bag kulissen i den verden, han lever i. Han opdager, at han ikke er så alene med sine evner, som han troede … men han opdager også, at der er magtfulde mennesker derude, som mener, at folk med magiske evner per definition er onde og slet ikke har ret til at eksistere.

Fotograf Laila Stig Larsen

Mine tanker om universet bag Blodets Bog

Når folk spørger mig om, hvilken genre min bog hører til, så er det korte svar fantasy, men jeg vil hurtigt tilføje subgenren magisk realisme og at den foregår i nutidens Danmark. Det kommer sig af, at jeg altid har synes, at åndelig magi, der kommer indefra, virker enormt gribende og sætter en masse tanker i gang om de store spørgsmål i livet - så som livet og døden ...

Når magien kommer fra din sjæl og din bevidsthed, åbner det op for, at en trylleformular bliver en remse, der med utallige gentagelser får dig ind i den rette sindsstemning, så din magi flyder rigtigt. Lidt tilsvarende måden vi snakker om at opbygge muscle memory, når vi øver os i fysiske præstationer og som når fodboldspilleren tager tre indstuderede skridt tilbage fra bolden, for at kunne lave det helt rigtige frispark.

Og hvornår er man død? Har man en sjæl? Er sjælen sin egen enhed? Er den fast forbundet til eller ligefrem en del af din krop? Forlader sjælen kroppen, er man så død eller bliver den en diffus del af omgivelserne? Eller drager den videre? Og hvad dælen drager sjælen i så fald videre til?

Det univers, jeg har bygget op om Blodets Bog, trækker på alle disse aspekter og skal jeg nævne et par værker, som har præget mine dagdrømme om et magisk univers gennem mange år, så må det nok være Robin Hobbs The Farseer trilogy eller Robert Jordans The Wheel of Time.

Hvornår kommer den næste bog?

Jeg har selvfølgelig store planer om den næste bog og om at få den udgivet så hurtigt som muligt. Hvis du har ros eller ris til Lysbringeren og dets univers, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Jo flere læsere, mine bøger når ud til, jo større er motivationen selvfølgelig - og så prioriterer jeg glædeligt min dyrebare tid til det næste værk i serien.